skip to Main Content
Maatregelen Horeca Per 1 Juni

Maatregelen horeca per 1 juni

Mocht de horeca per 1 juni worden geopend, dan zitten hier wel een aantal regels aan vast. Koninklijke Horeca Nederland heeft richtlijnen opgesteld die per 1 juni gelden.

Dat spontaan even het terras oplopen of een restaurant binnen lopen nog geen optie is, werd vorige week al duidelijk. Alles zal op reservering gaan.
bij binnenkomst zal eerst gevraagd worden om je handen te wassen en zal er een controle gesprek met vragen plaatsvinden. Dit met als doel om erachter te komen of een gast last heeft gehad van hoesten, neusverkoudheid of koorts. Wanneer een horeca gelegenheid het niet vertrouwd, mag deze gasten weigeren.

Bij een positief controlegesprek mag een horecamedewerker binnen 1,5 meter aan de tafel staan, bestellingen opnemen, uitserveren en afruimen.

Echter mogen er maar maximaal vier personen aan tafel zitten. Een uitzondering is wanneer het gaat om een gezamenlijk huishouden die uit meer dan vier personen bestaat. Hetzelfde geldt voor het zitten en/of staan aan de bar, ook daar mogen er maar vier mensen naast elkaar.
Wanneer de gasten weg zijn, dienen eerst de tafels, stoelen en menukaarten grondig worden schoongemaakt.

De nieuwe afspreken dienen bij de gasten bekend te zijn en dient per horeca onderneming gepromoot te worden. Bijvoorbeeld via sociaal media, website en bij de ingang.

De checklist:

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5119181/cafe-restaurant-kroeg-corona-horeca-protocol-richtlijn-khn

Meer weten?

Mocht u een vraag hebben of komt u er niet uit? Wij horen het graag.
Mail ons via info@advado.nl


Back To Top