skip to Main Content
Ontslagrecht Gaat Op De Schop!

Ontslagrecht gaat op de schop!

Het ontslagrecht wordt anders en dat gaan zowel de werkgevers als de werknemers merken. Zo wordt het gemakkelijker voor een werkgever om een werknemer te ontslaan. Nu is het zo dat een werkgever een hele duidelijke reden dient te hebben om een werknemer te ontslaan. Het kabinet heeft nu besloten dat er meerdere kleinere reden mogen zijn om een werknemer te ontslaan. Echter heeft de werknemer dan wel recht op een ontslagvergoeding.

Ook worden geruchten steeds hardnekkiger dat er vanaf 2020 weer drie contracten in drie aansluitende jaren mogen worden gegeven. Nu is de regeling drie contracten in twee jaar. Verder mag de proeftijd ook worden verlengt en mogen werkgevers een proeftijd van vijf maanden geven.

De reden dat het kabinet dit besloten heeft, komt doordat er in Nederland te veel mensen werken met een kort en tijdelijk contract. Hierdoor leven er een grote groep mensen financieel in onzekerheid en wordt er geen pensioen opgebouwd. Met de plannen die het kabinet voor ogen heeft, willen ze meer mensen aan een vaste baan helpen.

Back To Top