skip to Main Content
Nieuw Steunpakket Is Gepresenteerd

Nieuw steunpakket is gepresenteerd

Vanmiddag is door ministers Koolmees, Hoekstra en Wiebes het tweede noodpakket bekend gemaakt tijdens de persconferentie. Opnieuw wordt er geld vrij gemaakt om de getroffen ondernemingen te helpen die getroffen zijn door de Corona crisis, ongeveer 13 miljard euro.

Tijdens het eerste noodpakket rekening gehouden met een korte V-vormige recessie, echter heeft dit anders uitgepakt. Hierdoor is er een nieuw fors pakket nodig.

Was bij het eerste noodpakket vooral snelheid van belang, nu zal het tweede noodpakket meer gefocust zijn op maatwerk.
De boete die zal worden opgelegd wanneer een werknemer ondanks de NOW-regeling toch wordt ontslagen, komt te vervallen.
Ondernemingen mogen verder geen bonussen aan hun personeel geven, eigen aandelen inkopen en dividend aan aandeelhouders uitkeren als zijn deelnemen aan het noodpakket.

Zoals gisteren al benoemd, worden ondernemers die hard worden geraakt gecompenseerd met maximaal 20.000 euro. Het bedrag is afhankelijk van de grote van de organisatie, de kosten en omzetverlies van minimaal 30%.

Ook zelfstandigen kunnen de komende drie maanden nog gebruiken maken van de bijstandsregeling. Alles blijft hetzelfde, op een onderdeel na. Er zal nu wel worden gekeken naar het inkomen van de partner.


Meer weten?

Mocht u een vraag hebben of komt u er niet uit? Wij horen het graag.
Mail ons via info@advado.nl


Back To Top