skip to Main Content
Nieuwsbericht Betreft Corona

Nieuwsbericht betreft Corona

Door de nieuwe maatregelen vanuit het RIVM, ontvangen wij veel vragen vanuit klanten wat er nu dient te gebeuren. Graag helpen wij u verder op weg:

Werktijdverkorting
Als er door het Coronavirus tijdelijk te weinig werk in uw bedrijf is, kunnen uw werknemers mogelijk een WW-uitkering wegens werktijdverkorting krijgen. De hoogte van de WW-uitkering is 70% van het salaris. Het Coronavirus valt namelijk niet onder het normale ondernemersrisico.
Deze vergunning moet u aanvragen bij ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). U moet hiervoor wel aan de volgende voorwaarden:

  • uw bedrijf is getroffen door een bijzondere situatie die niet onder het normale ondernemersrisico valt;
  • u verwacht voor een periode van minimaal 2 tot maximaal 24 kalenderweken minstens 20% minder werk.

De vergunning is maximaal 6 weken geldig.
Indien u de vergunning aan wilt vragen dan kan dit via:
https://www.uitvoeringarbeidsvoorwaardenwetgeving.nl
Gezien de enorme vraag om werktijdverkorting aan te vragen, heeft de website wat problemen. Ons advies is om het te blijven proberen. Helaas kunnen wij de aanvraag van de vergunning niet overnemen, aangezien er bedrijfsspecifieke vragen worden gesteld.

Wij kunnen u alleen verder helpen wanneer u in het bezit bent van de vergunning. Ook wij zijn afhankelijk van de berichtgeving in de media en hebben niet het antwoord op al uw vragen. Hoop op uw begrip.

Uitstel van betaling richting de Belastingdienst
Wanneer u uitstel van betaling wilt aanvragen bij de Belastingdienst, kunt u dit doen via:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/uitstel-betaling-gevolgen-coronavirus

Echter willen wij er u er wel op wijzen dat er informatie overlegt dient te worden met een deskundige, bijvoorbeeld met uw accountant.

Overige vragen?
Heeft u een andere vraag die betrekking heeft tot uw personeel en het Corona virus? Graag ontvangen wij deze vraag via info@advado.nl

Back To Top