skip to Main Content
Vraag Een BSN Voor Uw Internationale Werknemers Op Tijd Aan

Vraag een BSN voor uw internationale werknemers op tijd aan

Wanneer een internationale werknemer vanuit het buitenland in Nederland komt werken, heeft deze werknemer een BSN nodig. Echter zit hier wel verschil in. Wanneer de werknemer korter dan vier maanden in Nederland verblijft, dan kan de werknemer in persoon zijn BSN aanvragen in van de 19 RBI-gemeenten in Nederland. Wanneer de werknemer langer dan vier maanden in Nederland verblijft, dan is er een inschrijving nodig in het BRP.

Nu wordt er dringend geadviseerd aan werkgevers om voor internationale werknemers, op tijd de procedure te starten voor het aanvragen van een BSN. Nu de periode van seizoenswerk weer aanbreekt, zijn er langere wachttijden ontstaan.

Zijn er al stappen die vooral genomen kunnen worden? Het antwoord is Ja.

Zo kunnen de benodigde formulieren (‘Verzoek tot inschrijving RNI’ en het ‘toestemmingsformulier registreren aanvullende contactgegevens RNI’) alvast worden ingevuld voorafgaand aan het gesprek.
Ook is het belangrijk dat de werknemer zich identificeert met een officieel ID bewijs of paspoort. Rijbewijs of een verblijfsvergunning worden niet geaccepteerd.

Mocht een internationale werknemer al eerder in Nederland hebben gewerkt, dan is de kans groot dat de werknemer al een BSN heeft. Een BSN is namelijk levenslang geldig.

Back To Top