skip to Main Content
Strengere Regels Voor Uitzendbureau’s

Strengere regels voor uitzendbureau’s

De Coronacrisis bevestigd dat er binnen de uitzendbranche strengere regels opgesteld dienen te worden. Dat is de mening van minister Koolmees.

De reden hiervan is dat afgelopen zondag kwam aan het licht kwam dat er tientallen uitzendkrachten bij een vleesverwerkingsbedrijf besmet zijn geraakt tijdens het werk. Al eerder moesten arbeidsmigranten in quarantaine na werkzaamheden op een schip waar Corona was uitgebroken.

Minister Koolmees benadrukt dat vele uitzendorganisaties hun werknemers goed goed behandelen. Zeker nu in de Corona crisis, doen ze er alles aan om hun werknemers gezond en veilig te houden. Helaas zijn er ook vele malafide bureaus tussen, die het niet zo nauw nemen met de regels. Een boete volgt vanuit een inspectie en de uitzendorganisatie wordt opgeheven, een flitsfaillissement.

Er wordt een gezocht naar een oplossing, zo wordt er gesproken over een waarborgsom. Als een uitzendbureau failliet dreigt te gaan, dan kunnen de lonen en premies van werknemers nog wel worden betaald.
ABU, branchevereniging, heeft eind vorig jaar al voorgesteld om een waarborgsom van 100.000 euro verplicht te stellen.

Meer weten?

Mocht u een vraag hebben of komt u er niet uit? Wij horen het graag.
Mail ons via info@advado.nl


Back To Top