skip to Main Content
Belastingdienst Arnhem, Vanaf Heden De Plek Voor Woonplaatsverklaring

Belastingdienst Arnhem, vanaf heden de plek voor woonplaatsverklaring

Vanaf 1 januari 2019 dient u als werkgever te weten in welk land uw werknemers woonachtig zijn.

Dit heeft namelijk invloed  op de berekening van de loonheffingen met de daarbij behorende loonheffingskorting. Per 2019 hebben alleen werknemers die woonachtig zijn in Nederland, recht op het belastingdeel en het premiedeel van alle onderdelen van de loonheffingskorting. Ook komen er drie groepen werknemers met verschillende loonbelastingtabellen.

Vanuit de loonadministratie dient duidelijk te worden in welke groep uw werknemers valt. Echter is dit vaak al te herleiden uit de opgegeven gegevens vanuit de werknemer.
Aangezien niet iedereen die tijdelijk in Nederland woont een inwoner van Nederland is, is het raadzaam om dit wel te controleren. Wanneer een werknemer een woonplaatsverklaring bij de Belastingdienst dient aan te vragen om te bewijzen dat hij voor de loonheffingen inwoner van Nederland is, kan dit per 1 januari 2019 bij de Belastingdienst in Arnhem.

Mocht u twijfelen, schroom dan niet en laat de werknemer een woonplaatsverklaring opvragen bij de Belastingdienstkantoor in Arnhem.

Back To Top