skip to Main Content
NOW Aanvragen: Vanaf Maandag Is Het Loket Weer Geopend

NOW aanvragen: vanaf maandag is het loket weer geopend

Vanaf komende maandag, 15 februari om 9:00, opent het UWV weer het loket om de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) aan te vragen.
De inmiddels vierde periode is aan te vragen voor de maanden januari, februari en maart van 2021.

Voor de vierde aanvraagperiode komen werkgevers in aanmerking voor een tegemoetkoming van de loonkosten, wanneer ze minimaal 20 procent omzetverlies hebben in de maanden januari, februari en maart van 2021.
De maximale tegemoetkoming van de loonkosten is door het kabinet verhoogd van 80 procent naar 85 procent, wanneer er sprake is van 100% omzetverlies. Dit vraagt om wat aanpassingen bij UWV wat als gevolgd heeft dat de eerste voorschotten wellicht enkele dagen op zich kunnen laten wachten. Het UWV geeft verder aan er alles aan te doen om de voorschotten zo snel mogelijk uit te betalen zodat werkgevers de salarissen betaald kunnen worden.

Verder zijn er geen veranderingen qua voorwaarden in vergelijking met de derde aanvraagperiode. Zo geldt nog steeds dat de loonsom met 10 procent mag dalen ten opzichte van de referentiemaand juni 2020 zonder dat dit gevolgen heeft voor de definitieve tegemoetkoming.
Wie minder omzetverlies heeft geleden dan opgegeven of te maken heeft met een dalende loonsom, kan worden geconfronteerd met een terugvordering. Om werkgevers te helpen bij het maken van een inschatting, heeft UWV online rekenhulpen ontwikkeld, die vanaf maandag 15 februari te gebruiken zijn.

Het aanvragen van de NOW is mogelijk tot en met 14 maart 2021. De verwachting is dat er vele aanvragen worden gedaan, nu de lockdown tot en met 2 maart is verlengd.

Mocht u een vraag hebben of komt u er niet uit? Wij horen het graag.
Mail ons via info@advado.nl

Back To Top