skip to Main Content
Spoedwet En Handhaving Op Werklocaties

Spoedwet en handhaving op werklocaties

De tweede Coronagolf is nog niet ten einde, of er wordt al een derde golf aangekondigd. Het kabinet wil alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat iedereen die thuis kan werken, thuis gaat werken. De reden hiervan is dat werk nog altijd een grote besmettingsbron lijkt te zijn.

Daarom wordt er volgende week criteria voor thuiswerken gepubliceerd. Deze worden samen met vakbonden en werkgeversorganisaties opgesteld. Inspectiediensten gaan naar aanleiding van de criteria ook daadwerkelijk handhaven. Verder komt er een spoedwet om werkplekken te sluiten wanneer er een besmetting heeft plaatsgevonden op de werkvloer.

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer Koolmees, komt met extra maatregelen om meer mensen thuis te laten werken. Het aantal werknemers die op kantoor werkzaam zijn, was in januari 52%. Natuurlijk zijn er veel mensen werkzaam die niet thuis kunnen werken, denk aan mensen in de zorg, vervoersbedrijven of in de productie. Het is aan de werkgever wel om ervoor te zorgen dat de werkplek veilig is.
Echter voor de werknemers die op kantoor werkzaam zijn, waarvan het niet strikt noodzakelijk is, wil het kabinet met extra maatregelen komen. Juist om deze groep mensen thuis te laten werken.

Mocht u een vraag hebben of komt u er niet uit? Wij horen het graag.
Mail ons via info@advado.nl

Back To Top